20 Şubat 2016 Cumartesi

Doğal Sıcak Çikolata Yapımı

Merhaba!!
Bugün Sevilen Yemek/Tatlı Serimizin Devamını Yazıyorum.
Çok Uzatmıyacağım çünkü çok güzel bir tarif.
Yine Sizler için araştırdım.Ve Yazıyorum.
Başlayalım.


Not:Tarif ;İki kişiliktir.
Dip Not:Fotoğraflar bana ait değildir.
Yer Altı Not:Vanilya özütü yerine vanilin de kullanabilirsiniz.







Malzemeler;
250 ml süt
25 gr toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özütü
40 gr sütlü/beyaz/bitter çikolata*
1 çimdik tarçın (opsiyonel)
1 çimdikten az acı toz kırmızı biber (opsiyonel)


Bu Kırmızı Biberi tarçını niye koyuyoruz derseniz emin olun daha güzel bir tat vericektir.


Yapılışı

- Çikolatanızı kabaca doğrayın.
- Ufak boy bir tencerede sütü kaynatın.
- Toz şekeri ve çikolatayı ekleyin ve kısık ateşte çikolata eriyip şeker çözülene kadar bir tel çırpıcı ile karıştırın.
- Vanilyayı ve dilerseniz diğer baharatları ekleyin ve kısık ateşte karışım kıvam alıncaya kadar bekleyin.
- Fincana döküp sade veya ister çırpılmış krema ile ister marshmallow ile servis edebilirsiniz. El blenderı ile tepesine köpük de yapabilirsiniz. Çikolata rendeleri de sunum olarak çok yakışıyor.



* Çikolatanızı lindt veya valrhona gibi  kaliteli bir çikolatadan tercih ederseniz maksimum lezzet elde edersiniz. Kahve Dünyası'nın çikolatasıyla da yine harika oluyor. Bitter çikolata koymıyacaksanız şekeri eleyin zira fazla tatlı olup içinizi bayacaktır.


Bence süper Olucaktır.Denemeye değer.

-Serranın Minik Dünyası








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder